Zwemvijvers

Stel je voor: je dobbert lekker op het water, met je tenen omhoog, in een vijver vol met sprankelend zuiver lopend water, je ruikt de geur van bloemen en planten die je omringen. Vlinders fladderen in het rond; kikkers kwaken erop los… Kan dit enkel in je dromen of? Nee hoor, je zou zomaar eens getuige kunnen zijn van de nieuwe trend, het natuurlijk zwemmen zonder chloor of schadelijke chemicaliën in het water.

Vijverman Rik legt zwemvijvers aan in alle maten en vormen. Een strakke zwemvijver of een natuurlijkere vorm. Alles aan de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een gezond en helder aternatief voor een zwembad. In plaats van constant dure chemische stoffen in een steriel zwembad vol chloor te dumpen, raden we je aan om je te omringen met de ware rust en schoonheid van de natuur, en hier het hele jaar door van de genieten. Het water is schoon, kristalhelder en wordt gefilterd door een ingebouwde biologische filter.

Zwemvijvers zijn traditioneel opgebouwd uit een zwemgedeelte en een filtergedeelte.

Een plantenfilter beslaat minimum ¼ van de opervlakte van de vijver en is opgebouwd uit lavagesteente en waterplanten. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten, speciaal geselecteerd op basis van hun groot zuiverend vermogen. Het onderhoud van dit soort filter beperkt zich tot een minimum: het verwijderen van afgestorven plantenresten en overtollige bladeren in het najaar.

Waarom kiezen voor een zwemvijver i.p.v. een zwembad?

  • gezonder: je zwemt in natuurlijk water, zonder chloor of andere toevoegingen
  • aanzienlijk lagere kostprijs, energiekost 100 euro/jaar.
  • natuurlijke uitstraling het hele jaar door
  • minimum aan onderhoud
  • perfecte integratie in de tuin
Krombeke
Izegem
Izegem
Beernem
Roeselare
Zwevegem
Zedelgem
Ardooie
Ardooie
Dentergem
Kortemark
Hertsberge
Gullegem
Egem
Deerlijk
Ardooie
Brakel
Ardooie
Aartrijke
Varsenare